Ingredience a postup:
- Kapusta celá (rozebrat na listy, povařit, pak rozkrájet nadrobno)
- 1x tofu (může být „uzené“ nebo marinované) nastrouhané nahrubo
- 2 stroužky česneku
- Strouhanka (cca 5 lžic)
- Sůl a pepř, případně i najemno menší cibuli.
- Ingredience smíchat a vytvořit karbanátky, hladká mouka se přidává podle konzistence tak, aby držely karbanátky pohromadě
- Péci dokud nejsou karbanátky na povrchu tuhé, cca 30 minut
Jako přílohu můžete použít pečené brambory. Také se mi osvědčil tofu krém (rozmixované tofu s lněnými semínky a troškou oleje, lehce osolit a opepřit), který si přidáte až nakonec, když máte nandáno na talíři.
Pozn.: tofu karbanátky se mohou smažit nebo péct. Mám radši pečené, protože nejsou tak mastné.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.