Ovesno-pohanková kaše s jahodami

posted in: Recepty, Výživa | 0

Dnes jsem si řekl, že si trochu pohraju s klasickou ovesnou kaší. Ovesné vločky jsem smíchal s pohankou a po uvaření dozdobil jahodami a dalšími ingrediencemi.

Lehký recept.

Vhodné pro snídani.

Ingredience na základ kaše:

  • Směs ovesných vloček (2/3) s pohankou (1/3) 1 hrnek
  • Voda nebo rostlinné mléko 1,5 až 2 hrnky (dle žádané konzistence)
  • Špetka soli

Ingredience k dochucení a dozdobení:

  • Arašídové máslo 1 lžička
  • Jahody 1 hrst
  • Datlový sirup

Postup:

  1. Do menšího hrnce nasypte vločky s pohankou, nalijte vodu a přidejte špetku soli. Dejte vařit přibližně na 10 minut, než bude mít kaše hustší konzistenci. Pravidelně míchejte, aby se nepřipálila.
  2. Do misky vložte 3-7 velkých lžic kaše a dozdobte zbylými ingrediencemi.
  • Malá porce kaše: 3 velké lžíce
  • Střední porce kaše: 5 velkých lžic
  • Velká porce kaše: 7 velkých lžic

Dobrou chuť!

image_print
Share

Napsat komentář