Mrkvový chléb s ořechy

posted in: Recepty, Výživa | 0

POZOR! VZHLEDEM K NOVÝM INFORMACÍM, KTERÉ JSEM ZÍSKAL, JIŽ NEDOPORUČUJI PRAVIDELNĚ PŘIJÍMAT MLÉČNÉ VÝROBKY, MASO ANI VEJCE. Více informací zde. Chléb lze připravit i bez ingrediencí živočišného původu.

Ingredience:

Web_IMG_0823
Mrkvový chléb s ořechy
  • 350 g hladké mouky
  • 150 g celozrnné mouky
  • 1/2 lžíce soli
  • 1,5 lžíce jedlé sody
  • 150 g oškrábané, najemno nastrouhané mrkve
  • 1 hrst rozlámaných vlašských ořechů
  • 300 ml bílého jogurtu
  • 125 ml mléka

Postup:

  1. Nejprve si rozehřejeme troubu na 220°C.
  2. Po té si vezmeme větší mísu, ve které smícháme hladkou a celozrnnou mouku, sůl a postupně přidáváme jedlou sodu, mrkev, rozlámané vlašské ořechy, bílý jogurt a mléko. Mícháme do té doby, než se všechny suroviny spojí dohromady.
  3. Dále si vezmeme vál posypaný moukou a na něj vyklopíme těsto, které následně zpracujeme. Než budeme dávat chléb na plech, utvoříme z těsta tvar bochánku.
  4. Na plech na pečení položíme pečící papír, aby se chléb nepřichytil.
  5. Chléb pečeme nejméně 30 minut. Chléb je hotový, pokud při poklepu na jeho spodní stranu uslyšíme dutý zvuk.

Tip: Vlašské ořechy můžeme například opražit, aby v chlebu krásně křupaly.

Těsto vytvarované do bochánku
Těsto vytvarované do bochánku
Pečeme nejméně 30 minut
Pečeme nejméně 30 minut
image_print
Share

Napsat komentář