Chilli ze dvou druhů fazolí

posted in: Recepty, Výživa | 0

Velmi jednoduchý a zároveň chutný pokrm s bohatou dávkou luštěnin.

Chilli ze dvou druhů fazolí

Využití: oběd, večeře

Ingredience

  • 2-3 mrkve – nastrouhat
  • 2 stroužky česneku – nadrobno nakrájet nebo rozdrtit
  • 1 konzerva krájených rajčat (400 g)
  • 50 g rajčatového pyré
  • 400 g fazolí jednoho druhu, např. červené fazole (lze užít konzervované)
  • 400 g fazolí druhého druhu, např. bílé nebo černé fazole (lze užít konzervované)
  • Mleté chilli koření a/nebo chilli paprička (dle chuti)
  • Quinoa nebo barevná rýže (příloha)
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Pokud používáme sušené luštěniny, nezapomeňte je den předem namočit. Poté je uvařte v nové vodě a po uvaření dobře propláchněte.
  2. Do hrnce dejte krájená rajčata a rajčatové pyré, dále všechny fazole (konzervované můžete vložit rovnou, bez vaření), chilli koření a pepř a sůl.
  3. Vařte za občasného promíchání. Dle potřeby můžete přidat trochu vody pro naředění. Vařte 10-15 minut.
  4. Zároveň s vařením chilli dejte vařit quinou nebo rýži.
  5. Do misky vložte přílohu a na ní uvařené chilli. Servírujte nejlépe s listovou zeleninou (např. baby špenát, rukola, polníček nebo salát).
image_print
Share

Napsat komentář