Celozrnné těstoviny s kadeřávkem

posted in: Recepty, Výživa | 0

Máte chuť na těstoviny? Zde je recept na kombinaci těstovin a zdravých surovin.

Vhodné k obědu a dřívější večeři.

Ingredience:

  • Celozrnné těstoviny cca 250 g (pro větší porce více)
  • Kadeřávek nebo kapusta 3 velké hrsti, nakrájené na kousky
  • Červená paprika na malé kostičky 1 ks
  • Rajčatový protlak 1 plechovka nebo 5 velkých rajčat nebo krájená rajčata v plechovce 400g
  • Cibule nadrobno 1 menší ks
  • Česnek 2-3 stroužky
  • 2 lžíce řepkového oleje nebo alternativně tahini (verze bez oleje)
  • Sójové kousky 1 balíček 80 g
  • Sůl (1 lžička), pepř (2 špetky), kurkuma (3/4 lžičky), provensálské bylinky (2 lžičky; nebo směs oregano a bazalka)

Postup:

  1. Uvařte zvlášť těstoviny.
  2. V hluboké pánvi orestujte na oleji cibuli, pokud nepoužíváte olej, povařte cibuli s ostatní zeleninou.
  3. Přidejte do pánve kadeřávek/kapustu, papriku, rajčata, česnek. Chvíli (2-4 min) nechte restovat. Pak přilijte vodu a přidejte koření. Vařte na mírném plameni.
  4. Až bude zelenina měkká, přidejte uvařené těstoviny a dobře promíchejte. Vypněte sporák.
  5. Pokud jste nepoužili na začátku olej, tak po vypnutí sporáku přidejte a zamíchejte do jídla tahini.

Dobrou chuť!

 

image_print
Share

Napsat komentář